Kök Hücre ile Cilt Gençleştirme Tedavisi
Kök hücreler 28-30 yaşlarından itibaren cildimizde her sene belirli oranlarda ölerek azaldığı için yaşlanır ve kırışırız. Eksilen hücreleri, kök hücre tedavisi ile yerine koyarak, yılların negatif etkilerini silmek ve zamanı geri almak mümkün.
- Adipoz dokudan (göbek yağı yada kemik iliği) alınan kök hücreler klinik ortamda çoğaltılarak sonrasında enjeksiyon yöntemi ile cilde verilir.
- 30 yaşını aşmış kadın erkek herkese bu tedavi uygulanabilir.
- Göbek yağında liposuction yöntemi ile yada kemik iliğinden alınan kök hücreler klinik ortamında çoğaltılır. Sonrasında 6 ay ara ile 2 ayrı kürde kişinin cildine küçük enjeksiyonlar ile verilir.
- İşlem, eksilen kök hücreleri yerine koyduğundan dolayı başarısız olma olasılığı yoktur. İşlem kişiden kişiye farklılık göstermez. Uygulama yapılan her kişide ciltteki kök hücre sayısı 8-10 yıl öncesine taşınır.
- Kök hücreler perisitlere bağlanarak ölmüş veya işlevini yitirmiş hücrelere dönüşerek çoğaldığı için ilgili hasarlı dokuya verdiğiniz canlı kök hücrelerin sayısı ile orrantılıdır.
- Kilinik ortamda yapılan uygulamada verilen her bir canlı hücre 6 ay ile 1 yıl içerisinden 1 hücre 100.000 ile 1 milyon arasında hücreye dönüşür. Bu uygulama kişinin yaşı ve fiziki durumuna göre değişkenlik gösterir.
Cilt Nasıl Yaşlanır?
Cildi genç tutan, bağ dokuyu oluşturan ve kolajen üretimini sağlayan kök hücrelerdir. Bu kök hücrelere fibroblast adı verilir. 28-30’lu yaşlardan itibaren bu kök hücreler her yıl ortalama %2 oranında azalır ve cilt bu süreçte yaşlanmaya başlar. Yaşlanma, kök hücrelerin azalması oranında artar. Cilt yaşlanmasının giderek artmasının sebebi de bu hücrelerin eksilmesi ile yıpranmanın artmasıdır.
Cilt Yaşlanmasının Belirtileri Nelerdir?
Ciltte zamanla azalan fibroblast hücreleri cilt yaşlanmasının etkilerini gözle görülür hale getirir. İlk olarak kaş arası kırışıklıkları, kaz ayağı tabir edilen göz kenarı kırışıklıkları ve sarkmalar başlar. Kişi mimiklerinin sebep olduğu çizgileri zaman içerisinde görür hale gelir. Bütün bu belirtilerle birlikte deride sarkmalar da görülmeye başlar.
Cildimiz Neden Yaşlanır?
Cilt yaşlanması, bağ dokuyu dik tutan ve kolajen üretimini sağlayan kök hücrelerin zamanla azalması ile ortaya çıkar. Vücudumuzdaki tüm organlar zamanla belirli oranda hücre kaybı ile yaşlanmaya başlar. En büyük organ kabul edilen cildimizde ise bu yaşlanmanın ortalama 28-30 yaşları ve sonrasında her yıl yaklaşık olarak %2 oranında olduğu bilinmektedir.
Cilt Yaşlanması Tedavisi
Cilt yaşlanmasının kök hücre tedavisi dışında bir tedavisi yoktur. Günümüzde sıkça tercih edilen dolgu, botoks gibi işlemler tedavi amaçlı değil, cilt yaşlanmasının etkilerinin giderilmesi amacı ile kullanılmaktadır. Aynı şekilde çeşitli cilt uygulamaları, aletler, vitaminler, bakımlar ve daha ileri durumlarda yüz germe ameliyatları yaşlanmanın etkilerini gidermek için baş vurulan uygulamalardır.
Kök Hücre ile Cilt Gençleştirme
Kök hücre ile cilt gençleştirme yöntemi, risksiz, ameliyatsız, acısız bir yöntemdir. Dünyada yaklaşık 20 yıldır başarı ile uygulanmaktadır. Amerika’da FDA onayı ile yapılmaktadır.
İşlem klinik ortamında göbek yağından liposuction yöntemi veya kemik iliğinden aspirasyon yöntemiyle alınması ile başlar. Alınan kök hücreler özel kitler sayesinde yine klinik şartlarında steril ortamda ayrıştırılır ve çoğaltılır.
Kök hücrelerin hastaya verilmesi işlemi acısız ve kolaydır. Doktor önce hastaya uygulama yapılacak olan bölgeye uyuşturucu bir krem sürer, belirli bir süre sonra çok ince iğneler ile kök hücre naklini gerçekleştirir.
Uygulamalar 6 ay ay arayla toplamda 2 seans yapılması önerilir. Hastanın cildinde istenilen etkiyi görmesi, cildindeki kök hücrelerin 8-10 sene önceki seviyeye gelmesi uygulamadan yaklaşık 6 ay ile 12 ay süresinde tamamlanır.
Sıkça Sorulan Sorular:
Kök hücre ile cilt gençleştirme tedavisi riskli midir?
Kök hücre ile cilt gençleştirme tedavisi tamamen risksizdir. Hastaya verilen sadece kendi hücreleri olduğu için herhangi bir alerji ya da sağlık riski taşımaz, sadece eksileni yerine koyarak zamanın etkilerini en doğal ve sağlıklı şekilde ortadan kaldırır ve kişinin cildini 8-10 sene önceki haline getirir.
Kök hücre ile cilt gençleştirme tedavisi kanser yapar mı ya da kanseri tetikler mi?
Kök hücre ile cilt gençleştirme tedavisi kesinlikle kanser yapmaz ya da kanseri tetiklemez. Tedavide kullanılan kök hücre tipi mezenkimal kök hücredir ve mezenkimal hücrelerinin kansere dönüşmesi mümkün değildir.
Kök hücre ile cilt gençleştirme tedavisinde bir yaş sınırı var mıdır?
Kök hücre ile cilt gençleştirme tedavisinde bir yaş sınırı yoktur. Kişi kendisinde yaşlanmanın etkilerini görmeye başladığında ya da görmeye başlamadan 28-30 yaşlarından itibaren yapılabilir.
Kök hücre ile cilt gençleştirme tedavisi tekrarlanabilir mi, tekrarlanmalı mıdır?
Kök hücre ile cilt gençleştirme tedavisi kişinin yaşına, cildinin durumuna göre istenilen hallerde tekrarlanabilir.
Kök hücre ile cilt gençleştirme tedavisinin etkileri ne zaman görülmeye başlar?
Kök hücre ile cilt gençleştirme tedavisinde hücreler verildikten sonra da cilt altında üremeye devam edeceğinden ve 8-10 yıl önceki sayılarına zaman içerisinde ulaşacaklarından kişi istenilen etkiyi süreç içerisinde yavaş yavaş görürken net sonuç son uygulamadan ortalama 6 aydan sonra belirgin hale gelir.
Bilimsel Çalışmalar:
- Demchuk M.P., Ivankova O.V., Klunnyk M.O., Matiyashchuk I.G., Sych N.S., Sinelnyk A.A., Skalozub M.V., Sorochynska K.I. and Arkhypenko I.V. Use of Fetal Stem Cells for Anti-Aging and Rejuvenation Therapy // Journal of Regenerative Medicine, Volume 6, Issue 1. – 2017.
- Nataliia Sych, Mariya Klunnyk, Iryna Matiyashchuk, Mariya Demchuk, Olena Ivankova, Andriy Sinelnyk, Halyna Kuzmenko, Marina Skalozub and Khrystyna Sorochynska. Fetal Stem Cells Use as Antiaging and Rejuvenation Strategies // Journal of Cosmetology & Trichology, Volume 3, Issue 3. – 2017.
- Demchuk M.P., Ivankova O.V., Klunnyk M.O., Matiyahchuk I.G., Sych N.S., Sinelnyk A.A., Shulak M.M., Skalozub M.V. and Sorochynska K.I. Use of Fetal Stem Cells for Slowing Down Aging of the Spine. // Journal of Cosmetology & Trichology, Volume 6, Issue 3. – 2017.
.
BİLGİ İÇİN FORMU DOLDURUNUZ